aromaA Fitoterápia (növényekkel való gyógyítás) egyik ága, melyben a növényeknek egyik összetett hatóanyagát, az illóolaját használják gyógyításra. Alapelve, hogy a szagló rendszerünk, összeköttetésben áll agyunk limbikus rendszerével, ami magában foglalja: hipotalanuszt, a hippokamuszt. és az amigdalát, (ami az érzelemért felelős) ezért hatnak az illatok a lelkiállapotunkra!

A természet ajándéka: Neked!
Te mire használod az Aromaterápiát? Testi -lelki harmóniát teremtesz vele? Az egészség megőrzése a célod, természetes megoldásokkal? Vagy csak egyszerűen szereted ezeket a csodás illatokat párologtatni?

Hiszem, hogy a növények valóban ’a Föld ajándékai’! Ha élvezted már egy rózsa, vagy egy levendula mező illatát, vagy pihentél egy fenyő alatt egy erdei séta közben, akkor már Te is ismered a növények esszenciális olajait! Ha szeretnéd az illóolajok erejével ezt mesés hangulatot a kuckódba varázsolni, csavard le a kupakot és élvezd a növények illatának jótékony hatását, mely lelked és tested egyaránt áthatja. Az illóolajok nem a betegségek tünetet kezelik, hanem a bajok gyökeréig, akár egészen a sejtszintig képesek hatolni.

Cseppnyi varázslat:

Ha fizikailag vizsgáljuk az illóolajokat tapasztaljuk, hogy egyetlen csepp rengeteg összetevőből áll, melyek erőteljes hatóanyagokat tartalmaznak. Mégis, ha elemeire szedjük, majd újra összerakjuk, nem működik! A lelke elveszik! A varázslat, a szél ereje, a napfény simogatása, a nővény életereje, a szinergia nem pótólható! Az illóolajok elpusztítják a baktériumokat, a parazitákat, a vírusokat, erősítik védekezőképességünket, támogatják a szervezet méregtelenítő folyamatait és oxigént juttatnak a sejtekhez. Amikor ezek a „boldog illó cseppek” kapcsolatba kerülnek velünk - magunkra kenjük, vagy belélegezzük - visszaadják szervezetünk egyensúlyát, mozgósítják a test és lélek öngyógyító erejét!

Ezért használjuk a DoTerra illóolajait! A növényeket saját természetes élőhelyükön gyűjtik, vagy termesztik, boldog, elégedett emberek, akiknek ez az életük!

illotoriókor

Az illóolajok használata a velük való gyógyítás, szépítkezés évezredes múltra vissza és kezdetektől összefonódik a gyógyítással. Legtöbbször csak az írásos emlékekre támaszkodhatunk, de nagy valószínűséggel már jóval az írásbeliség megjelenése előtt is felismerték és használták jótékony hatásaikat. Az ételek főzése- sütése mellé ízesítésnek használt növények közül kerülhettek lehettek az első gyógyító-szerek.

Az ókori világban növényeket és növényi olajokat használtak testápolásra, illatosításra, és az egészség helyreállításra. Egyiptomban a templomi szertartásokon és a mumifikálás során tömjént, mirhát, fahéjat és levendulát is használtak. A sírkamrákban illatszerként és a személyes higiéniához használt illóolajos edényeket is találtak, az ásatások során templomok falán és papiruszokon is találtak különböző gyógyító és szépségápoló recepteket. Az i.e. 1551-ben íródott Ebers-papiruszban például számos illatanyag gyógyászati felhasználását ajánlják, és ki ne hallott volna Kleopátra testápoló és illatosító szokásairól? A lepárlást még nem ismerték, a növények olaját hidegsajtolással nyerték ki, vagy folyadékokba és zsírokba áztatták a növényeket. Mindkét eljárást használják napjainkba is.

kinyer.p

Az illóolajok kinyerése a növényekből többféle módszerrel történhet attól függően hogyan juthatnak hozzá a legjobb minőségű anyaghoz.

Sajtolás:
A hőmérséklet emelkedésre érzékeny illóolajoknál alkalmazzák. Ilyenek például, a citrusfélék.Ezek illóolaját emiatt a gyümölcsök héjából, hideg sajtolással, vagy pépesítés után centrifugálással nyerik ki.
A Citrus-félék illóolaja már 100°C-on is károsodna, ezért desztillációval nem nyerhető belőlük jó minőségű illóolaj a hatóanyagok sérülése nélkül!

 

AKTUÁLIS
KAPCSOLAT

Amennyiben kérdésed merül fel az esszenciák használatát illetően, szeretnél kipróbálni valamilyen illóolajat vagy a vásárláshoz kérsz segítséget, keress bátran, telefonon este 18:00 óráig!

Takácsné H. Csilla
Telefon: +36202630422
Email: info@cseppnyivarazslat.hu  
Facebook: Facebook.com/groups/olajmania.cseppnyivarazslat/

 

FACEBOOK

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.